Geneeskrachtige werking van zilver is breed toepasbaar

Wat hebben huidproblemen als eczeem, lichaamsgeur, voetschimmel, neurodermitis, psoriasis, syndroom van Raynaud, maar ook overmatig transpireren (hyperhidrose) en koude handen en voeten met elkaar gemeen? Ze kunnen met zilver worden behandeld! Hierdoor kunnen de pijnlijke en onaangename gevolgen van deze aandoeningen worden verzacht. De werking van zilvergaren heeft zo al veel mensen blij gemaakt.

 

Waarom zilver?

Zilver is het oudste geneesmiddel in de geschiedenis van de mensheid. Zelfs de Romeinen profiteerden al van de heilzame werking van dit kostbare metaal door het op wonden te leggen. Tegenwoordig weten we dat zilver antibacteriële en anti-mycotische eigenschappen bezit. Het wordt daarom in veel (medische) producten gebruikt. Van kompressen bij verbrandingen en wondinfecties tot katheters, verduurzaming van levensmiddelen en toepassing in drinkwaterfilters en zuiveringsinstallaties.

 

Werking van zilvergaren in een notendop

Met zilver kan de lichaamstemperatuur worden geregeld, een eigenschap die we wel kennen van de overlevingsfolie in de verbandtrommel in de auto. Zilver is een van de beste elektrische geleiders. Hierdoor heeft het een antistatische en activerende werking van zilvergaren op de huid en de bloedsomloop.

Omdat men echter moeilijk het lichaam met zilverfolie kan bedekken (het zou op zijn minst onpraktisch en duur zijn) kwam men met de oplossing om het zilver op dragermateriaal aan te brengen. Hierdoor wordt gegarandeerd dat het zilver in contact komt met de huid. Bovendien is een dergelijke oplossing praktisch, aantrekkelijk en betaalbaar.

Bij contact met de huid wordt er een magnetisch veld gecreëerd waardoor kleine elektrische ladingen worden afgegeven. Deze kleine niet voelbare (maar wel meetbare) ladingen activeren de haarvaatjes in de huid. Deze haarvaatjes zijn onderdeel van het bloedvat stelsel met de fijnste structuur. Zodra deze ‘open’ gaan kan daar dus beter bloed doorheen stromen. En daar waar bloed door de bloedvaten en haarvaten goed kan stromen zal de temperatuur ook in orde zijn. Koude handen en koude voeten worden zo zeer effectief bestreden en bij de oorzaak aangepakt.

 

Ontwikkeling van zilverdraad

Dat zilver een duidelijke geneeskrachtige werking heeft zal inmiddels duidelijk zijn. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat het gebruikt wordt bij diverse huid gerelateerde aandoeningen?

Om het optimale uit de werking van zilver te halen en dit op een praktische en betaalbare manier te kunnen gebruiken, is zilvergaren ontwikkeld. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van de zilvertextielproducten Best4Feet en Best4Hand door JR-International.

In de binnenkant van het textielproduct is zilverdraad verweven. Dit levert precies het beoogde effect op: de huid is in contact met het zilver. Dit kan zijn heilzame werking ontplooien zolang het kledingstuk wordt gedragen. Omdat het zilver vooral aan de binnenkant zit, is deze vorm van therapie ook zeer discreet. Want wie wil er nu laten zien dat hij/zij huidproblemen heeft?

 

Ook van koude handen en voeten afkomen? www.skafit.nl

Contact

Holleweg 16, 3925 LW Scherpenzeel

Share This