Geneeskrachtige werking van zilver is breed toepasbaar

Wat hebben huidproblemen als eczeem, lichaamsgeur, voetschimmel, neurodermitis, psoriasis, syndroom van Raynaud, maar ook overmatig transpireren (hyperhidrose) en koude handen en voeten met elkaar gemeen? Ze kunnen met zilver worden behandeld! Hierdoor kunnen de pijnlijke en onaangename gevolgen van deze aandoeningen worden verzacht. De werking van zilvergaren heeft zo al veel mensen blij gemaakt.

 

Waarom zilver?

Zilver is het oudste geneesmiddel in de geschiedenis van de mensheid. Zelfs de Romeinen profiteerden al van de heilzame werking van dit kostbare metaal door het op wonden te leggen. Tegenwoordig weten we dat zilver antibacteriële en anti-mycotische eigenschappen bezit. Het wordt daarom in veel (medische) producten gebruikt. Van kompressen bij verbrandingen en wondinfecties tot katheters, verduurzaming van levensmiddelen en toepassing in drinkwaterfilters en zuiveringsinstallaties.

 

Werking van zilvergaren in een notendop

Met zilver kan de lichaamstemperatuur worden geregeld, een eigenschap die we wel kennen van de overlevingsfolie in de verbandtrommel in de auto. Zilver is een van de beste elektrische geleiders. Hierdoor heeft het een antistatische en activerende werking van zilvergaren op de huid en de bloedsomloop.

Omdat men echter moeilijk het lichaam met zilverfolie kan bedekken (het zou op zijn minst onpraktisch en duur zijn) kwam men met de oplossing om het zilver op dragermateriaal aan te brengen. Hierdoor wordt gegarandeerd dat het zilver in contact komt met de huid. Bovendien is een dergelijke oplossing praktisch, aantrekkelijk en betaalbaar.

Bij contact met de huid wordt er een magnetisch veld gecreëerd waardoor kleine elektrische ladingen worden afgegeven. Deze kleine niet voelbare (maar wel meetbare) ladingen activeren de haarvaatjes in de huid. Deze haarvaatjes zijn onderdeel van het bloedvat stelsel met de fijnste structuur. Zodra deze ‘open’ gaan kan daar dus beter bloed doorheen stromen. En daar waar bloed door de bloedvaten en haarvaten goed kan stromen zal de temperatuur ook in orde zijn. Koude handen en koude voeten worden zo zeer effectief bestreden en bij de oorzaak aangepakt.

 

Ontwikkeling van zilverdraad

Dat zilver een duidelijke geneeskrachtige werking heeft zal inmiddels duidelijk zijn. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat het gebruikt wordt bij diverse huid gerelateerde aandoeningen?

Om het optimale uit de werking van zilver te halen en dit op een praktische en betaalbare manier te kunnen gebruiken, is zilvergaren ontwikkeld. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van de zilvertextielproducten Best4Feet en Best4Hand door JR-International.

In de binnenkant van het textielproduct is zilverdraad verweven. Dit levert precies het beoogde effect op: de huid is in contact met het zilver. Dit kan zijn heilzame werking ontplooien zolang het kledingstuk wordt gedragen. Omdat het zilver vooral aan de binnenkant zit, is deze vorm van therapie ook zeer discreet. Want wie wil er nu laten zien dat hij/zij huidproblemen heeft?

 

Ook op recept verkrijgbaar

Dat zilvergaren een goede bijdrage kan leveren bij sommige aandoeningen blijkt ook uit het feit dat het kan worden voorgeschreven als verbandmiddel. Deze zilver verbandmiddelen worden vergoed door de meeste verzekeraars wanneer ze zijn voorgeschreven door een arts. Op onze website www.skafit.nl/vergoedingen kunt u hierover meer informatie vinden. Raadpleeg hiervoor tevens uw (huis) arts of behandelend specialist. Voor vragen hierover kunt u uiteraard ook contact met ons opnemen.

Heeft u nog vragen over de werking? Neem dan ook gerust contact met ons op.

Skafit te horen op de radio

Vanaf 5 november is Skafit op de radio (Sky Radio) met een commercial over koude handen en voeten, waarbij onze unieke producten met zilvergaren onder de aandacht worden gebracht. Al vele jaren is zilvergaren bijzonder behulpzaam voor veel mensen die last hebben van...

Raynaud hetzelfde als winterhanden of wintertenen?

Veel mensen hebben last van koude handen en voeten, waarbij de vingers en tenen anders van kleur kunnen worden. Soms bleek of wit, soms rood, blauw of paars. Daarbij horen we vaak de termen winterhanden, wintertenen of Raynaud. Maar is dit...

Ai we moeten de autoruit weer ijsvrij krabben

De eerste nachtvorst is weer geweest en ja hoor: de autoruiten zitten vol ijs. Dat wordt weer krabben. Vooral voor mensen die altijd last hebben van koude handen is dit natuurlijk verschrikkelijk. Tijdens het ijs krabben vliegt er altijd ijs op...

Wilt u meer weten over Skafit zilververband en de vergoeding hiervan?

Contact

Share This