Best4Hand zilverhandschoenen

Zilver handschoenen

Best4Hand zilverhandschoenen worden met succes gebruikt door mensen met koude handen. Vooral als deze koude handen het gevolg zijn van medische aandoeningen, zoals Sclerodermie, Reuma en Diabetes. Vaak wordt er dan gesproken van het Fenomeen van Raynaud. Maar ook bij veel beroepen en (duur-) sporten kunnen de handschoenen ervoor zorgen dat uw handen en vingers weer warm worden.

BEST4HAND handschoenen met zilvergaren zorgen voor een natuurlijk warmte evenwicht en bevorderen de doorbloeding. Dit komt door activering en openen van de haarvaatjes in de huid. Ze zijn een uitstekend hulpmiddel tegen koude handen.

Samenstelling:
79% katoen, 10% polyamide, 3% elasthan, 8% zilvergaren

Maten:
Small, Medium, Large; Verpakt per 2 paar

Wilt u ook warmere handen? Bestel ze hier direct!

» Koop nu zilverhandschoenen 

 

Vingerloze zilver handschoenenBest4Hand vingerloze zilver (onder-)handschoenen

De vingerloze uitvoering zorgt voor een volledige bewegingsvrijheid van de vingers en een normaal vingertoppengevoel. Dit is bijvoorbeeld erg prettig bij het bedienen van een toetsenbord of bij andere werkzaamheden waar gevoel in de vingertoppen noodzakelijk is.

Samenstelling:
79% katoen, 10% polyamide, 3% elasthan, 8% zilvergaren

Maten:
M (dames) en L (heren)
Verpakt per 2 paar

Wilt u ook warmere handen? Bestel ze hier direct!

» Koop nu vingerloze zilverhandschoenen

 

Zilver handschoenen zwartZilverhandschoenen met 12% zilvergaren (zwart)

Deze zwarte handschoenen bevatten een hoger percentage zilver dan de standaard handschoenen. Bovendien zijn deze handschoenen gemaakt van zacht polyamide, waarbij door een speciale procedure het zilvergaren geconcentreerd is aan de binnenzijde van de handschoen. Hierdoor wordt de hoeveelheid zilvergaren dat in contact komt met de huid vergroot en is de werking nog krachtiger. Deze handschoenen zijn uitermate geschikt voor bij Raynaud, Sclerodermie of Psoriasis. Dit geldt ook (of juist) bij moeilijk helende wondjes op de handen.

De handschoenen zijn iets ruimer dan de standaard handschoenen, en daarom uitermate geschikt bij aandoeningen zoals Sclerodermie, waarbij vaak sprake is van een verdikking van de vingers.

Samenstelling:
75% viscose, 10% polyamide, 3% lycra en 12% zilvergaren

Maten:
Small (middelvinger 6 – 6,5 cm), Medium (middelvinger 7 – 8,5 cm) , Large (9 – 10 cm), XXX Large (11 – 13 cm)

Deze handschoenen zijn uitsluitend verkrijgbaar op recept van uw specialist


Belangrijk !!

 1. Voor een goede werking is het belangrijk dat de zilverhandschoenen dagelijks gewisseld worden voor een schoon paar. Vuil en huidvet vormen een laagje tussen het zilver in de handschoenen en het huidoppervlak. Daardoor wordt de werking van de handschoenen minder.
 2. Wij adviseren de handschoenen ook ’s nachts te dragen. Hierdoor wordt de werking nog beter!
 3. Zilverhandschoenen bevorderen de doorbloeding, maar zijn geen (dikke) isolerende handschoenen. Buiten (vooral wanneer het koud is) moeten er goede isolerende handschoenen over de zilverhandschoenen gedragen worden. Zonder isolerende handschoen kan kou doorkomen op de huid (door de uitstekende geleiding van warmte, maar ook kou).

Toepassingen:

 • Werking zilverhandschoenenFenomeen van Raynaud: vermindert lichaamswarmteverlies door 95% actieve energiereflectie. Zilver activeert de doorbloeding in de haarvaatjes.
  Bij medische indicatie ook op recept verkrijgbaar: zie hiervoor www.skafit.nl/vergoedingen.
 • Overmatige transpiratie (Hyperhidrose): bevordert een snelle afvoer van transpiratievocht.
 • Neurodermitis: zilver verzacht de aandoening. Het doorbreekt de progressieve spiraal die de onaangename jeuk teweeg brengt.
 • Chemotherapie: kou en tintelingen in de vingers is een veel gehoorde bijwerking. Beschadigde zenuwen en haarvaatjes zorgen voor mindere doorbloeding. Met de zilverhandschoenen vindt er extra stimulering plaats die de doorbloeding kan verbeteren. Hierdoor worden handen en vingers weer warmer. Betere doorbloeding betekent ook meer toevoer van voedingsstoffen naar en afvoer van afvalstoffen van de cellen.
 • Eczeem: de (onder-)handschoenen werken wond genezend. Het doodt bacteriën en zorgt voor een snelle afvoer van vocht. Het verhelpt en voorkomt eczeem dat ontstaat door het dragen van latex- of rubberhandschoenen.
 • Koude handen: door een magnetisch veld dat elektrische ladingen afgeeft (ionen) wordt de bloedcirculatie bevorderd en worden handen warmer. Daarbij reflecteert zilver naar behoefte de lichaamseigen warmte. Het voorkomt warmteverlies en bevordert een constante lichaamseigen temperatuur in de handschoenen. Er ontstaat een natuurlijk warmte-evenwicht.

Gebruik bij beroepskwalen:

 • Zweetreductie: bij gebruik van werkhandschoenen, rubber-, latex en nitril handschoenen.
 • Eczeem: de (onder-) handschoenen werken wond genezend en anti bacterieel dankzij de toepassing van puur zilver
 • Temperatuurregulering: aangenaam warm bij koude, aangenaam koel bij hitte.
 • RSI: hand-arm vibratie syndroom (zie ook: Raynaud)
 • ESD veiligheid: Best4Hand zilverhandschoenen zijn volgens DIN EN 61340-5-1 geschikt voor EPA**-omgevingen

De genoemde werkingen worden door wetenschappelijke tests bevestigd. Er zijn geen bijwerkingen (bijvoorbeeld allergie) bekend door toepassing van puur zilver. Het gebruikte materiaal voldoet aan Öko-Tex 100 textielmateriaal, en is vrij van schadelijke stoffen.

TIP!!! 

 • BEST4HAND zilver handschoenen kunnen op 30°, zonder verlies van werking, worden gewassen.
 • Ook geschikt voor in de wasmachine (liefst met waszakje ter voorkoming van beschadigingen).
 • Geen wasverzachter gebruiken!
 • BEST4HAND zilver handschoenen kunnen het beste vlak liggend worden gedroogd.

Met de skafit zilver handschoenen heeft u geen last meer van koude handen!

Contact

Share This