Antibacteriële verbandsokken en -kniekousen

Skafit antibacteriële verbandsokken en -kniekousen zijn ontwikkeld voor huidproblemen aan de onderste extremiteiten zoals bij diabetes. Deze sokken en kniekousen beschikken over een extra zachte boord waarin geen rubber of elastiek is verwerkt. De boord geeft nauwelijks druk aan been en enkel en voorkomt hierdoor lokale circulatieproblemen.

De toepassing van zilvergaren (12%) in Skafit verbandmiddelen heeft een wetenschappelijk bewezen antibacteriële en schimmeldodende werking en bevordert wondgenezing. De effectiviteit van deze eigenschappen is in de medische wereld alom bekend en heeft tal van medische toepassingen. De effectiviteit van zilver is uitgebreid gedocumenteerd.

De naden van de Skafit verbandsokken en -kousen zijn niet voelbaar.

Door de uitstekende pasvorm zijn de sokken en kousen comfortabel in het dagelijkse gebruik en het helpt tevens plooivorming te voorkomen.

 

Lage drukwaarden voor patiënten met Diabetes Mellitus en arteriële complicaties

Skafit kousen en kniekousen veroorzaken geen lokale drukpunten. De dunne zachte boord aan de bovenzijde van de kousen en sokken is knelvrij en veroorzaakt geen lokale circulatiestoornis, de druk bedraagt max. 3,0 – 6,0 mmHg. Deze waarden zijn vastgesteld door het gerenommeerde Duitse Textilinstitut Thüringen-Vogtland.

Skafit anti-bacteriële verbandmiddelen bevatten geen rubber of elastiek. Het puur natuurlijke zilver heeft zich door een speciaal procedé blijvend gehecht aan een polymeer. Dit proces zorgt ervoor dat de effectiviteit van de eigenschappen permanent is en niet verloren gaat gedurende het gebruik. Dit in tegenstelling tot waarnemingen bij chemisch geïmpregneerd textiel.

Skafit verbandmiddelen voor toepassing bij chronische huidaandoeningen hebben de volgende voordelen:

  • Perfect maatwerk van hoge kwaliteit
  • Uitstekende cosmetische acceptatie
  • Uiterst snel werkzaam en effectief
  • Diverse maten, kleuren en uitvoeringen
  • Samenstelling zonder rubber en elastiek
  • Dag en nacht te dragen
  • Wasmachinebestendig tot 40°C
  • Werking blijft ook na veelvuldig wassen behouden

De sokken en kousen zijn geregistreerd als verbandmiddelen en maken deel uit van het basispakket van de zorgverzekeraars. Skafit antibacteriële verbandmiddelen (12% zilver) worden op voorschrift van de behandelend arts en via de apotheek verstrekt.

Belangrijk: de hier genoemde verbandsokken en -kniekousen zijn niet via het internet verkrijgbaar. Deze worden uitsluitend door op recept van uw behandelend arts door uw apotheek verstrekt. Op de website van Skafit staat beschreven hoe deze verbandmiddelen te verkrijgen zijn en of ze voor u vergoed kunnen worden vanuit het basispakket van uw verzekering.
In onze brochure ‘Diabetische voet’ kunt u veel informatie vinden over de werking van zilversokken voor mensen met diabetes.

 

Zilver bij

Contact


    Share This