Hoe zit het nou met de werking van zilvergaren?

Werking en toepassing van zilvergaren

Bij zilver denk je al snel aan kettingen, ringen en andere mooie sieraden. Maar wat weinig mensen weten, is dat het ook in staat is om bacteriën te doden. Deze desinfecterende werking is al meer dan 3000 jaar bekend. Hieronder zullen wij meer uitleggen over de werking en toepassing van zilvergaren.

Onze grootmoeders wisten bijvoorbeeld al dat zilver deze werking had. Ze deden een zilveren munt in de melkkan om te zorgen dat deze langer houdbaar bleef. In de middeleeuwen at men van zilveren bestek om zich via die manier te beschermen tegen infecties. En zelfs in het oude Rome gebruikten doktoren zilver als desinfectiemiddel bij de behandeling van brandwonden. De vraag is alleen hoe onze zilvergaren voor een antibacteriële werking kan zorgen?

 

Eigenschappen van zilvergaren

Een eigenschap van zilver is dat het ionen gaat afgeven als het in contact komt met water. Zilver ionen zijn positief geladen deeltjes die in staat zijn om op meerdere plaatsen tegelijk bacteriën te bereiken. Zodra de ionen hun plek hebben bereikt, hebben ze een paar strategieën in hun mars om de bacteriën weg te krijgen.

Zilver ionen:

  1. vernietigen de enzymen die ervoor zorgen dat er voedingsstoffen naar de bacteriën gaan en zetten daardoor de groei van de bacteriën stop.
  2. verstoren de werking van het celmembraam, het cytoplasma en de celwand.
  3. verstoren de celdeling en remmen daarmee het proces van de vermenigvuldiging van cellen af.

Mij maken in onze producten gebruik van zilvergaren. Dit zijn zilveren vezels verweven tot een garen. Het gaat bij ons dus niet om losse zilver vezels die in de was kunnen verdwijnen. Het garen is zo verwerkt dat dit niet verdwijnt uit het product.

 

Toepassingen van zilvergaren

Dankzij de toepassing van zilvergaren in onze producten kunnen we t-shirts, handschoenen en sokken en andere kledingstukken produceren. Deze hebben na vele wasbeurten nog steeds actieve zilver ionen en kunnen zo o.a. vervelende transpiratie geur blijven tegengaan.

Textiel met zilvergaren is ook erg geschikt om uw lichaam te verwarmen. Het zilvergaren creëert bij contact met de huid een magnetisch veld, dat door kleine elektrische ladingen de haarvaatjes stimuleert. Hierdoor kan het bloed beter doorstromen en wordt uw lichaam warmer. Dit wordt bijvoorbeeld veel gebruikt door mensen die last hebben van het Fenomeen van Raynaud. Maar eigenlijk is het te gebruiken in vele andere situaties waarbij mensen door bloedcirculatie problemen extreme kou ervaren. De werking en toepassing van zilvergaren is dus heel divers!

TIP: Let bij het kopen van producten waar zilver in is verwerkt op dat er geen gebruik is gemaakt van nano zilver [losse deeltjes zilver] maar van zilver garen zodat het product gedurende lange tijd bruikbaar is. Wij verkopen producten met 100% zilver garen in onze webshop.

Share This