Ai we moeten de autoruit weer ijsvrij krabben

De eerste nachtvorst is weer geweest en ja hoor: de autoruiten zitten vol ijs. Dat wordt weer krabben. Vooral voor mensen die altijd last hebben van koude handen is dit natuurlijk verschrikkelijk.

Tijdens het ijs krabben vliegt er altijd ijs op en komt het op je handen terecht. En dat betekent ijskoude handen en vingers als je in de auto stapt. Op zich is het vrij simpel te voorkomen.

Wat veel mensen vergeten als het kouder wordt, is om een doek of voorruitscherm over de voorruit heen te leggen. Alleen is dat niet echt mogelijk voor alle ruiten van de auto. En van de kopjes warm water weten we natuurlijk ook dat dit niet heel erg goed is voor de ruiten. Bij een kleine ster in de ruit kan deze bij heet water ineens springen. Je kunt dan weer wel gemakkelijk door de ruit heen kijken, maar we vermoeden dat het dan in de auto zelf best koud wordt.

 

Bescherm je handen en vingers tijdens het krabben

Belangrijk is vooral om je handen goed te beschermen. Er zijn ijskrabbers waar al een soort handschoen overheen zit. Maar dan nog kan het best koud aanvoelen, want die handschoen sluit nauwelijks de kou buiten. Een handschoen eronder is erg belangrijk. Bijvoorbeeld onze Skafit zilverhandschoenen. En niet alleen tijdens het krabben, maar ook erna. De zilverhandschoenen stimuleren de bloedcirculatie in de handen, dus mochten de vingers toch wat koud geworden zijn, dan worden ze snel weer warm.

Ziilverhandschoenen hebben zich de afgelopen jaren bewezen als hulpmiddel bij extreem koude handen en vingers. Het is zelfs zo dat zilverhandschoenen door artsen bij een medische indicatie (Raynaud, Sclerodermie, koude handen als gevolg van chemotherapie, etc.) kunnen worden voorgeschreven en vergoed door de de verzekering (uit het basis pakket)! Heeft u hierover vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Telefoon: +31 (0) 33 2022 644
E-mail: info@koudehandenenvoeten.nl

Share This