Het hebben van koude handen en voeten is een verschijnsel waar heel veel mensen hinder van ondervinden. De handen en voeten voelen koud aan, kunnen over het algemeen een witte of paarse kleur vertonen en de nagels kleuren blauw. Hiernaast zijn tintelende en koude voeten een veelvoorkomende klacht. De verschijnselen ten gevolge van de koude handen en voeten komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen. De klachten zijn niet dusdanig dat een bezoek aan de huisarts als eerste actiepunt wordt ondernomen. Zodra de klachten zich ook uiten als de handen niet worden blootgesteld aan extreem koude omstandigheden, maar bijvoorbeeld ook ’s nachts in bed optreden, is het tijd om op zoek te gaan naar een oplossing.

 

Oorzaak van koude handen en voeten

Koude handenDe oorzaak van koude handen en voeten is niet bij een ieder hetzelfde. Een verminderde doorbloeding is één van de mogelijke oorzaken. De spiertjes die de bloedvaten verwijden en vernauwen, functioneren bij sommige mensen minder goed wanneer er sprake is van hevige temperatuurverschillen. Hiernaast hebben diabetes patiënten een verhoogde bloedsuikerspiegel, waardoor de slagaderen extra vernauwen. Langdurig zitten of staan, een erg hoge of lage bloeddruk, roken, overmatig alcoholgebruik en een ongezonde levenswijze in het algemeen, kunnen vaatproblemen veroorzaken. Een aandoening aan de aderen kan uiteindelijk leiden tot hartfalen of andere hartproblemen. De ziekte van Raynaud kan ook een oorzaak zijn van koude handen en voeten.

 

Tips en behandeling van koude handen en voeten

Het hebben van koude handen en voeten is in de meeste gevallen een onschuldig verschijnsel. Vaak is het voldoende om de bloedcirculatie te stimuleren door veel te bewegen en een gezonde levensstijl aan te nemen. Hiernaast dragen zilverhandschoenen aanzienlijk bij aan een natuurlijk warmte-evenwicht en bevorderen de doorbloeding. Indien de klachten zich blijven verergeren en er overige complicaties ontstaan is het raadzaam om contact op te nemen met de huisarts.

 

Het gebruik van zilverhandschoenen

Het is wetenschappelijk bewezen dat het zilver in de zilverhandschoenen zorgt voor een natuurlijk warmte-evenwicht. De handen voelen hierdoor daadwerkelijk warmer aan. De zilverhandschoenen kunnen zowel binnenshuis als buitenshuis worden gedragen. Ook tijdens sporten zoals joggen en wandelen hebben de zilverhandschoenen toegevoegde waarde. De handschoenen werken transpiratie remmend. Door de antibacteriële werking van zilver hebben de zilverhandschoenen bij allergieën en eczeem een functionele betekenis.

>> Klik hier voor meer informatie over onze zilverhandschoenen.

Koude voetenMEDICOVI massagezolen

De MEDICOVI massagezolen stimuleren de activiteit van de voetbewegingen. Doordat het aantal spierbewegingen in de voeten en benen toeneemt wordt de doorbloeding sterk verbeterd. Dit resulteert in warmer aanvoelende voeten.

>> Klik hier voor meer informatie over onze MEDICOVI massagezolen.

 

Share This