Vaak horen we van mensen dat de handschoenen die ze dragen niet helpen tegen koude handen. En het maakt dat niet uit hoe dik de handschoen is, de handen en vingers willen gewoon niet warm worden. Hoe komt dat nou?

Dikke handschoenen kunnen uiteraard wel werken. Vooral wanneer het zaak is om te beschermen tegen de kou van buiten. Dan zijn dikke handschoenen absoluut prima als isolatie. Hoe dikker hoe beter lijkt het dan wel, maar het materiaal is ook belangrijk. Wollen handschoenen staan bekend om hun capaciteit om warmte vast te houden, maar er zijn ook wel andere materialen die goed werken.

Maar toch kun je ook met dikke handschoenen nog steeds koude handen hebben. Dan is isolatie tegen de kou gewoonweg niet genoeg. Het probleem zit dan vaak in de doorbloeding van de handen, of beter gezegd een gebrek er aan. En helaas helpen dikke handschoenen daar niet tegen. Zaak is dan vooral om een oplossing te vinden voor het doorbloedingsprobleem.

En daar komen de zilver handschoenen van Skafit in beeld. Deze handschoenen werken namelijk niet op basis van isolatie, maar helpen de bloedcirculatie te verbeteren. We horen wel eens mensen die onze handschoenen dragen, dat deze zo lekker warm zitten omdat het zilver de warmte reflecteert. Dat is echter slechts ten dele waar.

De belangrijkste werking van de zilver handschoenen zit vooral in iets anders. Er wordt namelijk een magnetisch veld gecreëerd wanneer het zilver in aanraking komt met de huid. Dit magnetische veld geeft kleine elektrische ladingen af. Deze elektrische ladingen (ook bekend van de elektromotor) zorgen voor activering van de haarvaatjes. De haarvaatjes gaan daardoor open. De haarvaatjes zijn het fijnste onderdeel van ons bloedvaten stelsel. Wanneer deze gesloten zijn, stroomt er minder bloed door de vaatjes en dus de handen en vingers.

Share This