Koude Handen en Voeten

Koude Handen en Voeten

Koude voeten en tenen, hoe komt dat?

koudevoeten150px.jpg Veel mensen hebben last van koude voeten en tenen. Koude voeten komen zowel bij oudere als bij jonge mensen voor. Opvallend is dat men vaak met koude voeten naar bed gaat en ’s morgens met warme voeten wakker wordt. Hoewel er ook wel wordt gesproken over ‘wintervoeten’ is het zeker niet zo dat er alleen in de wintermaanden geklaagd wordt over koude voeten. Zelfs zomers, met hoge nachttemperaturen, komt het voor dat mensen ‘s nachts sokken dragen in verband met koude voeten!  warme_pantoffels150px.jpg

Wintervoeten

Wintervoeten is niet helemaal hetzelfde als het hebben van koude voeten. Bij echte wintervoeten is er sprake van, vaak pijnlijke, rode bultjes aan de voeten die ontstaan doordat de bloedvaten zich slecht aanpassen aan de temperatuurschommelingen die optreden door het verschil tussen binnen- en buitentemperaturen. Ook is er veelal sprake van jeuk. In het voorjaar verbetert het zich weer, echter het vervelende is dat in het najaar de klachten zich weer herhalen!

Oorzaak

De oorzaak van koude voeten is niet gemakkelijk te duiden, het heeft echter zeker te maken met een verslechterde bloedcirculatie. Ook factoren zoals bepaalde hormonen spelen een rol. Daarom hebben vrouwen over het algemeen vaker last van koude voeten dan mannen. Mensen die last hebben van zweetvoeten zullen ook eerder last van koude voeten krijgen. Een verminderde functie van het hart en een verslechterde conditie van de bloedvaten kunnen de oorzaak zijn, maar ook het dragen van knellende, nauwe schoenen en te lang (in eenzelfde houding) zitten of staan. Het dragen van op maat gemaakte steunzolen leidt ook vaak tot koude voeten doordat de voet te weinig kan bewegen.  Voorts zijn ziekten (b.v. diabetes, reuma en het syndroom van Raynaud) vaak de oorzaak van koude voeten. Roken is eveneens een bekende veroorzaker van het probleem!

Sport

Koude voeten en tenen zijn ook een veelvoorkomend en vaak hinderlijk verschijnsel bij veel (winter-) sporten. Schaatsen, wielrennen en ruitersport zijn hiervan goede voorbeelden. De oorzaak is, in tegenstelling tot het voorgaande, lange blootstelling aan koude. Ook hier geldt dat knellend schoeisel en roken factoren zijn die vermeden dienen te worden.

massage.jpg Remedie

Het hoeft geen betoog dat stimulatie van de bloedcirculatie helpt tegen de kwaal. Meer bewegen en vaker lopen vergroot de kans op warmere voeten. Wollen sokken stimuleren eveneens de bloedcirculatie en zijn dus te verkiezen boven synthetische sokken. Ook een regelmatige voetmassage en het nemen van wisselvoetbaden is aan te bevelen. Het dragen van goed passend schoeisel is eveneens van groot belang.

MEDICOVI

De Medicovi watergevulde massagezolen zijn een uitkomst bij het hinderlijke probleem van koude- en wintervoeten. Doordat de zolen de voeten prikkelen tot activiteit worden de (capillaire) bloedvaten verwijd, waardoor de bloedcirculatie significant wordt verbeterd1*.

BEST4FEET

De zilversokken en -kniekousen van Best4Feet bieden een uitstekende oplossing bij koude voeten en tenen. De toepassing van puur zilver in sokken, kousen en handschoenen minimaliseert lichaamswarmteverlies door 95% actieve energiereflectie. Zilver reflecteert naar behoefte de lichaamseigen warmte: voorkomt daardoor warmteverlies en bevordert een constante lichaamseigen temperatuur in sokken, kousen en handschoenen. Er ontstaat een natuurlijk warmte-evenwicht.
Het is niet voor niets dat de ‘British Raynaud's & Scleroderma Association' Best4Feet actief bij haar leden aanbeveelt!      www.raynauds.org.uk

Best4Feet Zilversokken en Medicovi Massagezolen
geven direct verbetering bij koude voeten, koude tenen en wintervoeten!

bg_head_top.jpg
Assortiment MEDICOVI
:
basic.jpgModel ‘Basic':
Biedt optimaal de eigenschap de doorbloeding gunstig te beïnvloeden. Is slechts 2 mm hoog, daardoor geschikt voor de meeste schoenen. Kan eventueel over een steunzool worden gelegd.
Publieksprijs: € 31,-- per paar

Voor meer informatie: www.lopenopwater.nl/
Direct bestellen? Klik hier


B4FLogoRegHiRestrans.jpg
Natuurlijk werking door puur zilver met BEST4FEET

Assortiment Best4Feet:

b4f-farbenbwneu72dpi_xs.jpgZilversokken: Kwaliteitsproduct met uitstekende pasvorm. In zwart en wit. Ook zeer geschikt als sportsok. Prijs € 16,95 per paar. Direct bestellen? Klik hier

Werksokken ‘Heavy Duty': Comfortabele dikke sokken, speciaal ontwikkeld voor het gebruik in veiligheidsschoeisel en -laarzen. Ook zeer geschikt voor wandel- en bergschoenen. Met versterkt neus- en hielgedeelte. Prijs € 21,50 per paar. Direct bestellen? Klik hier

Vitalstrumpf_72dpi.JPGKniekousen ‘Vital': Ook geschikt tegen zgn. ‘reisbenen'. Aangenaam en gedistingeerd. In zwart en wit. Prijs € 24,50 per paar. Direct bestellen? Klik hier

Werkkniekousen ‘Heavy Duty': Deze dikke kniekousen hebben dezelfde eigenschappen als de werksokken maar zijn extra aangenaam voor hen die veel in de (koude) buitenlucht zijn. Veel gebruikt door hengelaars en in jachtlaarzen. Prijs € 27,50 per paar. Direct bestellen? Klik hier

Veelvuldig wassen is niet van invloed op de werking van de Best4Feet producten!

Er gelden zeer voordelige kwantumkortingen vanaf 2 paar sokken of kniekousen, ongeacht soort, kleur, maat of uitvoering.

Voor meer informatie: http://www.best4feet.nl/
Direct bestellen? Klik hier

 

1*. de stimulering van de spieractiviteit in de voet leidt tot een verbetering van de doorbloeding tot 50%! Getest i.s.m. LEA Medizintechnik GmbH bij het centrum voor zintuiglijke motorische interactie aan de Universiteit van Aalborg (DK.).

 

 

Skafit Gezondheidproducten


KOUDE HANDEN EN VOETEN