Koude Handen en Voeten

Koude Handen en Voeten

Koude Handen, hoe komt dat?

Koude handen is een veel voorkomend verschijnsel, vooral bij meisjes en vrouwen. Dit doet zich in mindere mate voor bij warm weer. De handen, en vaak ook de voeten, voelen koud aan en geven vaak blauwe of witte kleur te zien. Opvallend is dat dit ongemak vooral bij slanke of magere mensen voorkomt.

classicraynaud_kl.jpg
Klassiek voorbeeld van ziekte van Raynaud

Oorzaak

 

Het is niet bekend waardoor dit nu precies komt; vaak is het familiair. Mogelijk reageren de spiertjes die de bloedvaten verwijden en vernauwen heel erg sterk op de temperatuur van de omgeving. Bij oudere mensen die op latere leeftijd last krijgen van dit probleem kan dit probleem te wijten zijn aan medicijngebruik en/of een verslechterde bloedsomloop. Ook kan er sprake zijn van de ziekte van Raynaud.

Behandeling

Kou doet de spiertjes van de bloedvaten samentrekken. Deze gaan als het ware dicht. Als gevolg daarvan wordt de huid wit. Na enige tijd verslappen deze spiertjes. De bloedvaten gaan dan wijd open staan en de huid verkleurt blauw. Men zegt wel "blauw van de kou zien". Wanneer de vingers (of tenen) weer in een warme omgeving komen, dan trekken de spiertjes zich weer samen. Het bloed gaat beter stromen en er ontstaat een (onaangenaam) tintelend gevoel. De huid wordt ook weer rood. Wintervingers en wintertenen zijn te vermijden door vingers en tenen goed warm te houden en de doorbloeding te bevorderen

BEST4HAND Zilver(onder-)handschoenen in de kleur zilverbeige (zie afb.) in dames-, heren- en kindermaat

Samenstelling:
handschoenen.jpg78% katoen
10% polyamide
3% elasthan
9% zilvergaren

BEST4HAND zilverhandschoenen worden met succes toegepast bij problemen met onze handen die samengaan met beroeps- werkzaamheden, bij medische oorzaken en bij (duur-) sport.
BEST4HAND zilverhandschoenen zorgen voor een natuurlijk warmte-evenwicht, bevorderen de doorbloeding en vormen een probaat middel tegen koude handen, overmatige transpiratie en huidproblemen

Maten:
Small, Medium-Large, Large-XXLarge; Verpakt per 2 paar
Consumentenprijs (2 paar): Direct bestellenBEST4HAND vingerloze Zilver(onder-)handschoenen in de kleur zilverbeige (zie afb.) in dames- en herenmaat

Samenstelling:
fingerless.jpg78% katoen
10% polyamide
3% elasthan
9% zilvergaren


De vingerloze uitvoering zorgt voor een volledige bewegingsvrijheid en een normaal vingertoppengevoel.
De handschoenen hebben een perfecte pasvorm. 

Maten:
M (dames) en XL (heren)
Verpakt per 2 paar
Consumentenprijs (2 paar): Direct bestellen


Belangrijk: Voor een goede werking is het van groot belang dat de handschoenen dagelijks gewisseld worden voor een schoon paar.
Vuil, huidvet e.d. vormen een laagje tussen het zilver van de handschoenen en het huidoppervlak en verhinderen daardoor een optimale werking.

Voorts adviseren wij de handschoenen te dragen tijdens de nachtrust. Daardoor wordt de gehele dag de werking sterk bevorderd!
Toepassingen:

  • Overmatige transpiratie (med. Hyperhidrose); Bevordert een snelle afvoer van transpiratievocht
  • Neurodermitis: Zilver verzacht de aandoening. Het doorbreekt de progressieve spiraal die de onaangename jeuk teweeg brengt
  • Eczeem: De (onder-)handschoenen werken wondgenezend dankzij de toepassing van puur zilver. Verhelpt en voorkomt eczeem dat ontstaat door het dragen van latex- of rubberhandschoenen.
  • Koude handen: zilver reflecteert naar behoefte de lichaamseigen warmte: voorkomt daardoor warmteverlies en bevordert een constante lichaamseigen temperatuur in de handschoenen. Er ontstaat een natuurlijk warmte-evenwicht. Warm in de winter, koel in de zomer.
  • Raynaud-syndroom*: minimaliseert lichaamswarmteverlies door 95% actieve energiereflectie. Zilver activeert de doorbloeding.
   *: Aanbevolen door de British Raynaud's & Scleroderma Association (http://www.raynauds.org.uk).

 • Beroepskwalen:
  Zweetreductie bij gebruik van werkhandschoenen, zoals zuurbestendige handschoenen, rubber-, latex en nitril-handschoenen
  Eczeem: de (onder-) handschoenen werken wondgenezend dankzij de toepassing van puur zilver
  Temperatuurregulering; aangenaam warm bij koude, aangenaam koel bij hitte
  RSI: hand-arm vibratie syndroom (zie ook: Raynaud)
  ESD veiligheid: BEST4HAND zilverhandschoenen zijn volgens DIN EN 61340-5-1 geschikt voor EPA**-omgevingen

De genoemde werkingen worden door wetenschappelijk gevoerde tests bevestigd. Er zijn geen bijwerkingen (bijv. allergie) bekend door toepassing van puur zilver en het gebruik van Öko-Tex 100 textielmateriaal, dat vrij is van schadelijke stoffen

TIP!!!
BEST4HAND Zilverhandschoenen kunnen op 30°, zonder verlies van werking, worden gewassen. Ook geschikt in de machinewas.
Geen wasverzachter gebruiken.
BEST4HAND zilverhandschoenen dienen vlak liggend te worden gedroogd

silvergloves_kl.jpg
LetsStat website statistieken

Skafit Gezondheidproducten


KOUDE HANDEN EN VOETEN